de wonderplant van onze planeet

Bamboe is duurzaam

Als je aan bamboe denkt dan denk je vaak ook meteen aan duurzaam en de bamboebeer, namelijk de panda. De panda kauwt de hele dag door op bamboe, omdat bamboe het hele jaar door te vinden is.

En dan kom je ook meteen bij ‘duurzaam’. Bamboe is niet alleen duurzaam vanwege de snelle groei – wat een heel groot voordeel is, maar ook door het toenemend gebruik van bamboe leidt dit niet tot ontbossing. Bamboe filtert veel Co2 uit de lucht en genereert 35% meer zuurstof dan een gelijk volume bomen. 

In vergelijking met hardhout is bamboe een natuurlijk wonder. Bamboe is binnen 3-5 jaar klaar voor de oogst, minder dan de 20-100 jaar voor hardhout. Het hoeft niet opnieuw te worden geplant omdat de wortels bij de oogst niet beschadigd zijn en het meer zuurstof produceert dan hardhout. 

Heel belangrijk is dat bamboe ook recyclebaar is en wordt gezien als één van de alternatieven voor plastic. Bovendien is bamboe ijzersterk en erg buigzaam. Kortom, ideaal duurzaam materiaal voor het maken van allerlei producten.

Bamboe heeft een mooie uitstraling. Het lijstwerk voor de omlijstingen gemaakt van bamboe heeft veel weg dan welk ander houtafwerking dan ook. Ze hebben meestal zichtbare naden die de natuurlijke kwaliteiten van het hout en het oude vakmanschap laten zien. 

Dus wil jij als wereldburger het verschil maken? Dan is de keuze voor onze bamboelijsten een goede keuze.

Winkelwagen
Scroll naar boven